Kategorier
Utvalda produkter
Blårockarna - Blårockarna i svart och vitt (2023) 1:a upplagan
Skickgradering: Förlagsny
Tillgängliga: 2
110Kr
Lucky Luke nr 94 I bomullens land (2021) 1:a upplagan Albumförlaget
Skickgradering: Förlagsny
Tillgängliga: 2
110Kr
Alix Äventyr
Vy: Lista / Rutnät
Visa:
Sortering:
Alix Äventyr nr 4 Iorix den store 1975 1:a upplagan
Skickgradering: Fine
Tillgängliga: 1
95Kr
Alix Senator 1 - Blodets örnar (2021)
Skickgradering: Förlagsny
Tillgängliga: 1

Världen har förändrats sedan Alix som tonåring reste romarriket runt tillsammans med sin bäste vän, egyptiern Enak. Diktatorn Julius Caesar, som Alix tjänade i sin ungdom, mördades av sina rivaler år 44 f.Kr. Inbördeskriget fortsatte sedan till Caesars arvinge Augustus efter slaget vid Actium etablerade sig som enväldig härskare och utropades till kejsare. Nu har Alix Graccus fyllt 50 år och är senator och kejsarens förtrogne.
Fred tycks råda i riket då kejsarfamiljen drabbas av en tragedi. Augustus svärson Agrippa blir angripen och dödad av en örn, Jupiters fågel. Alix får i uppdrag att undersöka om det rör sig om ett gudomligt straff eller ett iscensatt politiskt lönnmord. Till sin hjälp har han sin son Titus och sin fosterson Khephren, vars far Enak försvann i Egypten då sonen var nyfödd. Spåren leder Alix till hjärtat av den romerska stormakten och en sammansvärjning av oanade mått.    
Alix Senator är en fristående fortsättning på Jacques Martins klassiska albumserie om den unge gallern Alix. Serien startade i serietidningen Tintin redan 1948. Jacques Martin var under många år anställd vid Hergéstudion i Bryssel, där han parallellt med arbetet på sina egna serier Alix och Lefranc också medarbetade på en rad Tintinalbum, bl.a. Koks i lasten och Castafiores juveler

250Kr
Alix Senator 2 - Rovfåglarnas sammansvärjning (2022)
Skickgradering: Förlagsny
Tillgängliga: 1

En sommarnatt i Rom år 12 f.Kr. samlas ett trettiotal sammansvurna vars ansikten är dolda bakom fågelmasker. De möts för att planera hur envåldshärskaren kejsar Augustus ska mördas. I Augustus ställe vill de välja Caesars son Caesarion till ny kejsare. Efter hemkomsten från Egypten har Alix fallit i onåd hos kejsaren och ser ut att bli fråntagen sin senatorstitel och få sin egendom konfiskerad. Augustus fiender tar tillfället i akt att erbjuda Alix att gå med i konspirationen mot kejsaren.

Serien om den unge Alix skapades i slutet av 1940-talet av Jacques Martin, en av Hergés närmaste medarbetare. I den nya serien Alix Senator har Alix fyllt 50, han står kejsaren nära och är en av Roms makthavare.

250Kr